Kaj je kriolipoliza?

Kriolipoliza - krioterapija telesa s CRYO21 je NEBOLEČA (brez VAKUUMA!) in nekirurška metoda odstranjevanja maščob na principu hlanjenja. Maščobo topimo pri -10 stopinj Celzija. Membrana maščobne celice poči ter s tem maščobna celica umre-apoptoza. Jetra, ledvice in limfni sistem izločijo iz telesa mrtve maščobne celice. Tretma topljenja maščob se izvaja na 14 dni. V tem času jetra, ledvice in limfni sistem opravijo presnovne naloge maščob. Maščobo lahko topimo kjerkoli po telesu (boki, stegna, trebuh, ljubezenske ročke, roke, podbradek, itd). Predpogoj za izvajanje tretmaja so zdrava jetra (nezamaščena!), ledvica in dobro delujoča limfa! Metoda kriolipoliza je potrjena s strani FDA (Federal Drug Administration) in ameriške Akademije za plastično kirurgijo.

Naprava se imenuje CRYO21. Pripona ‘cryo’ izhaja iz grške besede ‘krios’, kar pomeni led, mraz. metoda kriolipoliza je bila razvita na Univerzi v Massachussets General Hospital in na Harvardski Univerzi. Metoda je potrjena s strani FDA (Food and Drug Administration) in ameriške Akademije za plastično kirurgijo. Naprava CRYO21 je sistem za krioterapijo, ki deluje pri tempeaturah med 15°C in -10°C. Učinkovit je zaradi povzročitve termičnega šoka, ki znižuje površinsko temperaturo in trajno odstranjuje maščobne celice. To je dokončni tretma, postopek, s katerim se uniči maščobne celice z ‘zamrznitvijo’ adipocitov, ki v postopku kristalizacije preidejo skozi apoptozo (celično smrt) in se posledično izločajo po fiziološki poti (preko naravne presnovne poti v organizmu). Načini izločanja celic po procesu apoptoze: limfni sistem, jetra in prebavila, aktivacija vnetnih procesov in presnova apoptopskega maščobnega tkiva.

CRYO21 obenem stimulira, izsuši, odstrani, okrepi, preoblikuje, čvrsti, izoblikuje, preprečuje zastajanje vode, gladi pomarančno kožo, aktivira mikrocirkulacijo, itd. CRYO21 deluje na telesu, obrazu in glavi. POSTOPEK APOPTOZE: Adipociti ali maščobne celice so občutljive na mraz in na delovni temperaturi preidejo v postopek, imenovan apoptoza-programirana smrt celic, lomljenje celične membrane in kot posledica spontano, počasno in postopno praznenje maščobne celice. 50% izločanja maščob se izvaja preko jeter (zato je nujno potrebno, da klient NIMA zamaščenih jeter-do zamaščenih jeter pride zaradi prehrane z veliko maščob, mesa in mlečnih izdelkov, uživanje alkohola!). Drugi del izločanja maščobnih celic gre preko prebavnega trakta in limfnega sistema v 15 dneh. V človeškem telesu odraslega vsak dan odmre okrog 50 do 70 milijard celic zaradi apoptoze. V enem letu je regenerirana celična masa enaka masi telesa. Ta postopek je torej popolnoma naraven in fiziološki!


RAZISKAVA NA 100 PACIENTIH:

Izbrali so 100 pacientov: – 78 žensk starih med 25 in 60 let, 14 od njih v menopavzi -22 moških, starih med 25 in 60 let. Cilj je bil ovrednotiti varnost in učinkovitost kriolipolize na tretmajih zmanjševanja lokalizirane maščobe.

ANALIZA UČINKOVITOSTI

Paciente so fotografirali in na njih opravili antropometrične meritve maščobnih gub. V podvzorcu so desetim osebam preko krvnih testov izmerili ravni holestrerola, lipoproteinov nizke gostote in trigliceridov.

TIPOLOGIJA TRETMAJA

CRYO21 se je uporabljal na telesu za lokalizirano zmanjševanje maščobnih plasti. Obravnavani so bili lepotni problemi na bokih, zadnjici in stegnih ter lepotne težave zaradi celulita. Vsi pacienti so izkusili šest terapij v obdobju 3 mesecev.

SUBJEKTIVNA OCENA TRETMAJA

Vsi udeleženci so tretma ocenili kot popolnoma neboleč, poročali so le o hladnem občutku, ki pa so ga dobro prenašali. V 60% primerov se je na koncu pojavila rdečina, ki pa je izginila po 15-30 minutah!


REZULTATI

Pri vseh udeležencih so bili razvidni jasni in pozitivni rezultati, gledano tako subjektivno kot objektivno, s pomočjo slik tretiranih območij ter posledičnih merjenj kožne gube. Kot rezultat je bilo vidno zmanjšanje maščobnega tkiva z izboljšanjem kožnega tkiva in odpravo lepotnih težav, ki so jih povzročale maščobne plasti in celulit, izboljšan tonus kože na bokih, zadnjici in trebuhu. Učinki so bili vidni že od prvega tretmaja dalje, še izboljšali pa so se po ciklusu 6 tretmajev!


OCENA VARNOSTI

  • brez poročanih stranskih učinkov
  • brez sprememb v ocenjenih krvnih testih
  • ugotovljeno je bilo zvišanje monocitov, nevtrofilcev in makrofagov na lokalni ravni: celice so lahko vključile v svojo citoplazmo tuje delce in jih presnovile. To je tudi razlog za blago vnetje podkožnega tkiva, saj so po ponovni absorpciji adipociti prešli v apoptozo.

OCENA UČINKOVITOSTI

Rezultati so bili vidni pri vseh pacientih. Redukcijski učinek na maščobnem tkivu je otipljiv neposredno preko merjenja kožne gube. Zmanjšanje telesne maščobe, zgoščeno tkivo in v nekaterih primerih upad teže postane hiter in opazen rezultat, viden že nekaj dni po tretmaju! KONČNI REZULTAT TRETMAJEV SE POKAŽE V OBDOBJU OD 2-3 MESECEV PO TERAPIJAH