Trajno odstranjevanje dlak s SPL

Dlake so vedno predstavljale velik lepotni problem, kateremu je mogoče pripisati zdravstveni, socialni in kulturni pomen. Odstranjevanje dlak je že od nekdaj zaposlovalo človeški um. Poskušal je odstraniti dlake na takšen ali drugačen način. Najbolj znan način je Kleopatrina mešanica medu in limone. Tekom časa so se razvili še drugi načini od puljenja in britja do voskanja in elektroepilacije itd. Številni izmed njih povzročajo stranske učinke kot so vraščene dlake, hiperpigmentacija, hipopigmentacija itd. Vsi pa dajo samo začasne rezultate. Vse do sedaj. Trajno odstranjevanje dlak s SPL je dejansko učinkovito!

Trajno odstranjevanje dlak s SPL deluje na koren dlake. Koren dlake se nahaja v lasni čebulici, ki je na dnu lasnega mešička. Lasni mešiček je majhna vrečka, v kateri se nahaja tudi visoka koncentracija melanina. Trajno odstranjevanje dlak s SPL ima za cilj koren dlake in hranilne strukture korena. Pri SPL tehnologiji svetloba v milisekundi ustvari toploto, ki ima temperaturo 65°C. Melanin v lasni čebulici absorbira toploto. Trajno odstranjevanje dlak s SPL uniči koren dlake in hranilne strukture korena. Trajno odstranjevanje dlak s SPL onemogoči ponovno rast dlake. Cikel rasti dlak je razdeljen na tri faze, ki so anagena, katagena in telogena faza. Dlake ne rastejo naenkrat v eni fazi.

Samo v prvi (anageni) fazi je koren dlake povezan z lasno čebulico, zato lahko izvedemo trajno odstranjevanje dlak s SPL in uničimo koren dlake. To dejstvo skupaj s poltjo kože, barvo in debelino dlak pojasnjuje, zakaj je potrebnih več obravnav, da dosežemo optimalne rezultate, ko izvedemo trajno odstranjevanje dlak s SPL.

Trajno odstranjevanje dlak s SPL je varno do te mere, da lahko obravnave izvajamo tudi na otrocih in mladostnikih, ki zaradi hormonskih sprememb trpijo za prekomerno poraščenostjo.