Lpg endermologie - lipomasaža najprej poveča elastičnost septe, spodbuja izločanje maščobe ter izboljša cirkulacijo. S to tehniko pripomoremo k ustvarjanju novega vezivnega tkiva (kolagen in elastin), pospešujemo lokalno mikrocirkulacijo in limfo (tudi do 400-krat), pospešujemo metabolizem celic in izločanje toksinov iz telesa ter s tem odpravljamo celulit in topimo nakopičene maščobe.

LPG lipomasaža- endermologie je globinska mehanska masaža, patentirana tehnika, ki z mehansko stimulacijo, z različnimi ROLL LPG tehnikami (npr. ROLL'In, ROLL'Up, ROLL'Out) sproži intenzivne biološke odzve:
• stimulacija maščobnih celic,
• aktivira se izločanje maščob,
• pospešena je tvorba fibroblastov ("učvrstitev" celic),
• pospeši se proizvodnja kolagena in elastena.Dva neodvisna motorizirana valjčka roll masažne glave, ki sta patentirane s strani LPG, dvigujeta kožo s tremi različnimi možnimi smermi gibanja, odvisno od zastavljenega cilja. Nastali pregibi obdelujejo različne tipe vlaken, ki vsebujejo celulit, maščobo, edeme, fibroze, sprijeto, tanko, krhko in ohlapno tkivo.
LPG lipomasaža - Masaža, ki spodbuja maščobne celice, da izločijo maščobo, pospešena je tvorba fibroblastov ("učvrstitev" celic), s tem se pospeši proizvodnja kolagena in elastina.

Z LPG lipomasažo odpravljamo 4 vrste težav:
• Odpravimo celulit in preoblikujemo telo.
• Odpravi se lokalizirana maščoba.
• Izboljša se tonus kože – znebimo se povešene kože, ki nastane od hujšanja.
• Strojna limfna drenaža potisne in odstrani strupe iz telesa.

Rezultat LPG lipomasaže je izguba odvečne maščobe, preoblikovanja telesa, odprave celulita ter izboljšanje tonusa kože.

Louis Paul Guitay (LPG), Zgodba o uspehu:

Terapevtska masaža hrbta z LPG Leta 1985, je Louis-Paul Guitay doživel preizkušnjo, ki mu je spremenila življenje. Huda prometna nesreča, v kateri se je poškodoval in po poškodbi okreval s pomočjo rehabilitacije je gospoda Loisa napeljala do prvega LPG aparata v letu 1986. V njegovem rojstnem kraju Valence, Francija, je Louis zasnoval prvi delujoč prototip LPG aparata za Cellu M6. V centru Perfect Body izvajamo LPG lipomasažo z najnovejšim aparatom LPG Cellu M6 Integral, keymodul – ročka je velika 8 cm, medtem, ko je lahko LPG aparat za kozmetične salone manjši in dela se z ročko 5 cm.

Louis-Paul Guitay je na rehabilitaciji ugotovil, da je kvaliteta masaže odvisna od masera do masera, od termina masaže ali jo ima zjutraj ali popoldan, počutje masera,… Želel je narediti aparat, ki bi olajšal delo maserja oziroma ga popolnoma nadomestil. Tako je nastal leta 1986 prvi lpg aparat, ki se je uporabljal za izboljšanje videza brazgotin in opeklin. Po raziskavah so ugotovili, da je tretirano tkivo dosti boljšega videza, da se spodbuja izločanje maščobe in nastanek kolagenskih vlaken,.. in tako se je LPG aparat začel uporabljati v lepotni industriji.

Lpg uporabljajo povsod po svetu, napravljenih je več kot 128 kliničnih raziskav, kjer je vsaka trditev podprta z dejanskimi rezultati. Vsi študije se lahko preberejo na strani podjetja LPG - endermologie. Lipomasaža je znanstveno dokazana in priznana s strani FDA. Cellu M6 Keymodule je edini aparat v boju proti celulitu, ki je priznan s strani svetovne asociacije plastičnih kirurgov (ISAPS).